Əti Bişirməyin Ən Sağlam Yolları

Ət və digər heyvan zülalları mütləq sağlam pəhrizin bir hissəsi ola bilər. Qırmızı ət mükəmməl zülal mənbəyidir və vitamin B6 və B12, dəmir, selen və sink kimi qidalarla zəngindir.

Ancaq ət və quş əti və balıq kimi digər heyvan zülallarını necə bişirirsiniz, çünki bəzi ümumi təcrübələr bu başqa cür sağlam qidaları daha az edə bilər. Ətdən sağlam və ləzzətli şəkildə ləzzət ala bilmək üçün yemək bişirmək üçün bəzi görülməli və edilməyəcək şeylər bunlardır.

| İstilik Filmi İstifadə Edin

Heyvan zülalları birbaşa qril və tavada qızartma kimi yüksək temperaturda bişirildikdə kimyəvi birləşmələr heterosiklik aminlər (HCA) və polisiklik aromatik karbohidrogenlər (PCA) əmələ gəlir. Bu birləşmələr xərçəng riskini artıra bilər (baxmayaraq ki, tədqiqat indiyə qədər heyvanlar üzərində aparılıb). Dolayı istilik üzərində qril və daha aşağı temperaturda tavada qızartma bu birləşmələrdən qaçmağın iki yoludur.

| Qril Kəsikləri Əlavə Edin

Ət tüstüyə məruz qaldıqda da PCA əmələ gəlir ki, bu da yağın qrilə tökülməsi və alov alovlanması zamanı baş verə bilər. Daha arıq kəsiklərlə daha az yağ tökülür, beləliklə alov və tüstü riski azalır. Siz həmçinin yeməkləri istilik mənbəyindən uzaq tutmağa kömək etmək üçün qril ızgarasını yuxarı qaldıra bilərsiniz.

| Yaxşı Hazırlanmış Ətdən Çəkinin

Əksər yemək həvəskarları sizə deyəcəklər ki, heç vaxt yaxşı hazırlanmış ət yeməyin, çünki toxuması və dadı pozulur – və belə çıxır ki, bu da sağlamlığınız üçün yaxşı məsləhət ola bilər. Tədqiqatlar göstərir ki, yaxşı hazırlanmış ət daha çox potensial xərçəng riski yaradır (bu orta nadir biftek və ya burgerə çatmaq üçün daha çox səbəb).

| Digər Pişirmə Metodlarından İstifadə Edin

Qızartma və havada qızartma kimi bişirmə üsullarından istifadə temperaturu aşağı saxlaya bilər. Donuz əti və doğranmış mal əti kimi qızartma ilə ət təxminən 300ºF-də mayedə bişirilir. Yavaş bir sobada və ya Hollandiya sobasında sobada və ya sobada qızartmaq olar. Hava fritözü ilə siz yüksək temperatur və ya artıq yağ olmadan gözəl və xırtıldayan toyuq qanadları kimi məhsullar əldə edə bilərsiniz.

| Bir Tərs Qurutmağa Cəhd Edin

Ət tez-tez isti bir tavada qızardılır və sonra bəzən sobada, xüsusən də qızardılmış və digər böyük parçalarda bişirilir. Ancaq tərs qızartma ilə əti əvvəlcə sobada aşağı istilikdə, gözlədiyiniz son temperaturdan təxminən 10-15ºF aşağı olana qədər bişirirsiniz. Sonra ocaqda çox tez qızardırsınız. Nəticə odur ki, siz hələ də çöldəki qabığı və içəridə bir tender alırsınız, lakin ət vaxtın bir hissəsi üçün yüksək istilikdə olan tavadadır.

| Ədviyyatlardan İstifadə Edin

Tədqiqatlar göstərir ki, rozmarin, kəklikotu, oregano və bibər kimi antioksidantla zəngin ədviyyatlarla ədviyyatlı və ya marinadlanmış ət HCA səviyyəsini azalda bilər. Bu ədviyyatlar çoxlu ləzzətlər əlavə edir və potensial zərərli birləşmələri körfəzdə saxlaya bilər, buna görə də onlar qalib gəlir.

Sizin əlavə etmək istədiyiniz bir şey varmı və yaxud əlavə bir sualınız varsa şərh bölməsində bunu bildirməyi unutmayın. Həmçinin yazıya reaksiya verməyinizdə çox vacibdir.

İdman avadanlıqları və daha çoxu üçün saytımızda yerləşdirilən məhsullara baxa bilərsiniz.

 

Maraqlı Ola bilər

Reaksiyanız ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir